Hakkımızda | Yazılım Mühendisliği | Hasan Kalyoncu Üniversitesi

YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ

Hakkımızda

Yazılım mühendisliği alanında uygun teori, ilke ve süreçleri kullanarak çok disiplinli görev yapabilen güçlü iletişim becerisine sahip etik ilkelere bağlı başarılı öğrenciler yetiştirmek.

Yazılım mühendisliğinde, yüksek kaliteli yazılım sistemlerini tanımlayabilen, tasarlayabilen, geliştirebilen ve teslim edebilen başarılı öğrenciler yetiştirilmesidir. Bu misyonu, yazılım mühendisliği alanındaki lisans ve lisansüstü programlarımız ve öğrenci araştırma ekipleriyle çalışan fakültemizin araştırma faaliyetleri ile gerçekleştiriyoruz.

Öğrencilerimizi ;

• Sektörün ihtiyaçları doğrultusunda yetiştirerek mezun oldukları alanda yazılım geliştirme aktivitelerinin her aşamasında (analiz, tasarım, geliştirme, test, bakım) çalışabilecek nitelikli mühendisler olmasını sağlamak,
  • Profesyonel çalışmanın gerektirdiği donanım ve endüstriyel deneyimi kazandırmak,
  • Mühendislik iş ahlakı ve etiği aşılamak ve yakınsayan teknolojileri birleştirebilecek yenilikçi bir felsefe ile girişimcilik anlayışını oturtmak
Bölümümüz

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Bölümü, 2020-2021 Eğitim ve Öğretim yılında ilk öğrencilerini kabul etmiştir. Bölümümüz Lisans programlarında eğitim dili %100 İngilizcedir. Lisans öğrencilerimiz bölümümüzde eğitime başlamadan önce Yabancı Diller Yüksek Okulu’nda 1 yıllık yabancı dil eğitimi almaktadırlar. Yabancı dil eğitimlerini başarıyla bitiren öğrencilerimiz bölümümüzde 4 yıl / 8 dönemlik Yazılım Mühendisliği eğitimi almaya hak kazanırlar. Bölümümüzde 7 dönemlik teorik eğitim sonrasında tüm derslerini başarıyla bitiren öğrencilerimiz 8. dönemde CO-OP (Endüstride Uygulamalı Eğitim) uygulamasına tabi tutulmaktadır. CO-OP sisteminde öğrencilerimiz 1 dönem boyunca Üniversitemizle anlaşma içerisinde bulunan firmalarda çalışarak uygulamalı eğitim almakta ve sektörle yakın temas kurma imkanını elde etmektedir.